Българска онлайн игра започна кампания в Kickstarter

Новото независимо българско гейминг студио Victus Games пусна първото си заглавие – историческата MMO стратегия Victus Game: Rewrite History в Kickstarter на 24 май 2016.
 
 Пазарът на безплатните стратегически онлайн игри е силно предизвикателство за едно независимо студио, но от Victus Games вярват, че с добри идеи и завършен продукт могат да намерят успешна реализация както у нас, така и в чужбина.
 
Сюжетът на Victus Game ще се развива в алтернативна вселена, където римската, египетската и гръцката цивилизация са достигнали своя връх по едно и също време, а играчите ще могат да избират с коя от трите империи да завладеят света, като построят своя град, тренират армия и участват в търговия и съюзи с други играчи.

Екипът вярва, че това, което ги отличава от останалите игри в жанра са хумористичният поглед върху историята, балансираната система за монетизация, която не нарушава равновесието в играта, и красив гейм арт, вдъхновен от класически заглавия в жанра.
 
Играта се развива повече от година, като за да я публикува в завършен вид, студиото се нуждае от допълнително финансиране - поставената цел в проекта е 11 000 британски паунда. Ако играта събере необходимата подкрепа, Beta версията ще се появи след няколко месеца за браузър и iOS устройства, а всички, които я подкрепят в Kickstarter, ще могат да играят във “Friends and Family Beta” преди всички останали.
 
Всеки, който иска да получи покана за Beta версията на Victus Game: Rewrite History, може да изпрати своя мейл на сайта или да хареса страницата на играта във Facebook.




{START_COUNTER}